A panzió

Egy nyugodt szeglet Miskolc szívében...

A Promenade Panzió épülete ma... Miskolc történelmi belvárosának sétáló utcájában, teljesen felújított polgári stílusú műemléki épületben várja vendégeit a Promenade Panzió, mely ideális szálláslehetőséget kínál a városba érkező üzletembereknek, családoknak, turistáknak.

A panzió elegáns és családias hangulatú lakóegységeiben három lakosztály és öt szoba került kialakításra.

Központi fekvésének köszönhetően a panzióból pár percnyi sétával számos nevezetesség meglátogatható. Szintén pár percnyi sétával elérhető bármely tömegközlekedési eszköz, melyekkel a város valamennyi látnivalója megközelíthető.

A vendégek foglaláskor reggelit és félpanziót is igényelhetnek, mivel az épületen belül egy igényesen kialakított, önkiszolgáló rendszerben működő étterem üzemel, ahol a chef a mindennapok kínálata mellett reformkonyhával és különböző diétás (gluténmentes) ételekkel várja vendégeit. Látogasson el a Fapados Bisztró honlapjára is...

Az épület belső udvarán kialakított teraszon a kisgyermekes családoknak egy kisebb játszótér, a sportosabb vendégeknek ingyenes kerékpárkölcsönző áll a rendelkezésükre.

Esténként egy levezető ital mellett, kellemes zenehallgatás közben kipihenhetik az egész napos programok fáradalmát, mielőtt aludni térnének.

...és fél évszázada (1959)

Széchenyi utca információk

A belváros teljes hosszán végighúzódó, a XIX. század hangulatát idéző Széchenyi István út a város „főutcája”, de a miskolciak leggyakrabban sétálóutcaként említik. Autó- és buszforgalma nincs, csak villamos közlekedik rajta.

Széchenyi utca, az élő történelem

Itt található Miskolc egyik legrégebbi lakóháza, a Rákóczi-ház, ma a Miskolci Galéria működik benne. Továbbhaladva elérkezünk az évente megrendésre kerülő Miskolci Operafesztiválnak is otthont adó Miskolci Nemzeti Színház klasszicista épületéhez, mely 1857-ben épült.

A Széchenyi utca jellegzetes régi körfolyosós házai közül az egyik legkiemelkedőbb a Hajós Alfréd által tervezett Weidlich-palota szecessziós épülete.

A Villanyrendőr és a Szinva terasz

A Széchenyi út és a Kazinczy utca kereszteződését a miskolciak csak Villanyrendőr néven emlegetik, amely a főutca sétálóutcává alakítása előtt a legfontosabb kereszteződésként a város kereskedelmi életének központjának számított. Mai nevét arról kapta, hogy itt működött a város első közlekedési lámpája. Közvetlenül a Villanyrendőr mellett terül el a Széchenyi úttal párhuzamosan a Szinva terasz, mely a belváros üde színfoltja köztéri szobraival, a Szinva patak mesterséges vízesésével.

Bevásárlónegyed

A Széchenyi utca a történelmi jelentősége mellett a város bevásárlónegyede is egyben, itt találjuk a Centrum Áruházat, a Szinvapark bevásárlóközpontot, a Bató-házat, a Metropol áruházat és a Miskolc Pláza épületkomplexumát is.

A üzletnegyed után rögtön a belváros legnagyobb közlekedési központjához, a Búza térhez jutunk, ahonnan az ország minden tájára, sőt külföldre is indulnak távolsági buszok. Korábban itt egy patak hídja állt, ezért az idősebb korosztályba tartozó lakosok ma is Ady híd néven emlegetik e helyet.

Európa leghosszabb sétálóutcája?

A Széchenyi utca egyike annak a kilenc utcából álló együttesnek, mely 12 kilométeres hosszával egész Miskolcot, sőt Diósgyőrt is átszeli, ezért sokszor (és sajnos tévesen) emlegetik a Széchenyi utcát Európa leghosszabb főutcájának. A valóság az, hogy maga a sétálóutca csak egy 2 kilométeres szakaszt tesz ki a 12 kilométeres utcaegyüttesből.

Promenade Panzió | Miskolc 3525 Miskolc, Széchenyi u. 61. telefon: +36 20 244 2323 +36 20 244 2360 E-mail: info@promenadepanzio.eu weboldal: www.promenadepanzio.eu GPS koordináták: N 48.10303 E 20.78692 Csatlakozzon hozzám Facebook-on! Írjon nekünk e-mail-t!